Winter Wellness Weekend Bourtange
16-18 dec

Winter Wellness Weekend

Stil staan bij jezelf en het afgelopen jaar, samen met andere vrouwen. ... Waar heb jij je mee gevoed? Indrukken, ervaringen, eten, steun, verzachting naar jezelf, luisteren naar jezelf...

Het winter wellness weekend in december is het winterse broertje van het zomerweekend dat we in juni hebben georganiseerd en wat een groot succes was. Met 12 vrouwen mochten we bij het vuur zitten savonds, in het Thermaalbad genieten en rusten, yoga en stilte delen. Daar waar het vorige weekend de energie van de zomer in zich droeg, gaan we in december ons voeden, letterlijk en figuurlijk met de winterse energie. 

Dagen worden korter, het wordt donkerder, we keren naar binnen en mogen, net als de natuur, rusten, verwerken en opladen. Wat kom je daarin tegen? Hoe kun je jezelf, je lichaam ondersteunen in deze winter periode?

In de winter staan volgens de traditionele Chinese geneeskunde twee meridianen centraal: de nier en de blaasmeridiaan. Het is goed om in deze periode extra aandacht te geven aan deze twee. Dit zorgt ervoor dat je je in balans blijft voelen in deze maanden. Jezelf niet uitput ( teveel yang) maar ook niet te Yin wordt. ( dat kan ook). Winterse voeding en speciale yoga houdingen voor deze energiebanen geven jou de basis om goed voor jezelf te zorgen, ook straks als je weer thuis bent. 

Tijdens dit weekend zullen naast mijn lessen, twee toppers aanwezig zijn! Heel blij ben ik met de aanwezigheid van Lobke en Rhodé. Zij zullen ons veel leren over voeding en gaan de maaltijden verzorgen. Daarnaast kun je bij hen extra een kruidenconsult en/of een cranio sacraal massage inboeken én verzorgt Lobke een Do In yogales. Hieronder stellen zij zich voor:

Wij zijn Rhode en Lobke. Beide zijn we Chinfood consulent en dat betekend dat we ons gespecialiseerd hebben in de voedingswijze van de Chinese Geneeskunde. Voeding als medicijn is zeg maar echt ons ding. Dus wij vinden het een feest om jullie te mogen voeden dit weekend. Rhode is daarbij ook nog kruidengeneeskundige en geeft ook het weekend kleine consulten op aanvraag, inschrijflijst volgt. Lobke geeft Do-In Yoga en daarbij volgt ze een opleiding craniosacraal therapie, ook zal het weekend een kennismaking hiermee mogelijk zijn. Wij hebben genieten, comfort en liefde voor alles wat groeit en bloeit hoog in het vaandel en we kijken er naar uit jullie te ontmoeten.


EXTRA IN TE BOEKEN op ; vrijdag 19;00-22:00 / zaterdag 10:30-12:00 & 20:30-22:00 / zondag 11:00-13:00

-Lobke zit in het tweede jaar van haar opleiding Craniosacraal Therapie en zou graag een behandeling aanbieden tijdens deze dagen. Bij een behandeling lig je op een massagebank met matras, houd je je kleren aan en krijgt een lekker warm dekentje. Cranio Sacraal is een zachte therapievorm waarbij door verschillende aanrakingen blokkades kunnen smelten. Hieronder wat meer info. Een behandeling duurt 45 minuten. De kosten voor dit weekend zijn 35 euro. 

-In het weekend is er ook de mogelijkheid om een kruidenconsult te boeken. Tijdens het consult proberen we in beeld te krijgen welke kruiden en/of medicinale paddenstoelen op dit moment, nu we in de winterenergie zitten, het best passen. Welke kruiden kunnen nu ondersteunend en voedend zijn. Er zijn verschillende kruiden en paddenstoelen aanwezig en hier zal na het consult op maat een thee van gemaakt worden of een fijne kruidenhuidolie of een paddenstoel poeder mix om het immuunsysteem een beetje te ondersteunen. De kosten van het consult zijn € 25,- de eventuele kruiden/olies/poeders zijn hierbij niet inbegrepen, de kosten hiervan variëren van €4,50 tot €12,50. Consult duurt ongeveer 30 minuten.

 

Het weekend programma:

Vrijdag

 • 16:00 Inloop met kennismaking
 • 16:30-17:30 Zachte Hatha Yogales om te landen
 • 18:00 Diner
 • 19:00-22:00 Moodboard & opstellingen. We gaan een persoonlijk moodboard maken waar je het hele weekend als rode draad kunt inzoomen op jouw behoefte op dit moment, jouw thema en jouw ontwikkeling. Op deze vrijdag starten we met een inleidende meditatie waarna ieder met zn eigen moodboard aan de gang gaat. Er is thee, je werkt er aan tot het genoeg is voor je. Je kunt het hele weekend weer terug om verder te gaan of aan te vullen.

Zaterdag

 • 7:30 thee, warm water, fruit
 • 8:00-9:00 Hormoonyogales Een activerende yogales die voor vrouwen onmisbaar is! Deze yogareeks leer je dit weekend doen én je krijgt m per mail om ook na het weekend, thuis te blijven doen. uitleg over wat deze yogareeks voor je hormoonbalans doet krijg je dit weekend volop. 
 • 9:30 Ontbijt
 • Vrij
 • 12:00 Lunch
 • 13:00 naar bad Nieuweschans
 • 17:00 terug op boerderij
 • 18:00 Diner
 • 19:30-20:30 Yin /Yoga Nidra les
 • 20:30 chakrazang Mantra zang 
Zondag

 • 8:00 thee, warm water, fruit
 • 8:30-9:30 Do In yoga
 • 10:00 Ontbijt
 • Vrij
 • 13:00 Lunch
 • 14:00 Wandelmeditatie op het terrein naast de boerderij met afsluitende yogales binnen.
 • 15:00 Einde weekend


--Verschillende yogalessen speciaal gericht op wat je lichaam en geest nodig hebben in de winterperiode.
Hathayoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Hormoonyoga & Do In yoga.
Geen yoga ervaring nodig wel de bereidheid te verstillen en ruimte geven aan wat er dan is. Bij jezelf en met elkaar.
--Onderzoek naar wat voor jouw voedend is. De vegetarische maaltijden zullen winterse ingrediënten bevatten, verwarmend, ondersteunend voor organen.
--muziek is energie. De zaterdagavond zal in het teken staan van helende klanken. 
--Een bezoek aan bad Nieuweschans op de zaterdag waar je in het mineralenbad kunt opladen, in de stoomsauna kunt loslaten...
--Een Stiltewandeling of Meditatie waarbij de adem centraal staat

--Mee te nemen: Yogamatje, badpak/bikini en slippers badjas en handdoek, oude tijdschriften.

De meditatie momenten, de Do In Yoga, Yin yoga, Nidra yoga, Hormoonyoga en Hathayogalessen zorgen ervoor dat je kunt zakken, loslaten en opladen dit weekend. 

Er zal genoeg tijd zijn om je eigen gang te gaan, een wandeling, of je lekker terugtrekken op je kamer.

Er zijn kamers waar je met 2 personen kunt verblijven of , tegen een meerprijs zijn er enkele éénpersoons kamers. 


Sommige kamers hebben eigen douche en toilet, andere kamers hebben een douche en toilet op de gang.
Prijzen variëren tussen €325 gedeelde kamer met douche en toilet op gang tot eigen kamer met eigen douche en toilet €425
Dit is incl maaltijden, bezoek Nieuweschans Thermaalbad, alle yogalessen, 


Kortom verstilling🙏🏼

Er zal genoeg tijd zijn om je eigen gang te gaan, een wandeling, of je lekker terugtrekken op je kamer.

🌸 👉🏼locatie: de Staakenborg Boertange

Er zijn in totaal 14 kamers beschikbaar. Wil je een eigen kamer? Laat dit tijdig weten!

8 kamers: 
 -Gedeelde kamer €325 douche en toilet in hal

-Eigen kamer €395 douche en toilet in hal 6 kamers: 
 -Gedeelde kamer €395 pp eigen badkamer en toilet

-Eigen kamer €465 eigen badkamer en toilet

incl
-2 overnachting 
-2xontbijt,2xlunch  2x vegetarisch diner.  
- yogalessen x5 en infomap over de yoga plus hormoonyoga reeks uitleg voor thuis, voedingmap voor wintertijd.
- bezoek thermaalbad Nieuweschans 


🌸 Excl Vervoerskosten naar bad nieuweschans, eventuele entree bij eigen uitstapje.  

* Verandering in programma nog mogelijk! 
* Gluten allergien, veganistisch? Graag tijdig doorgeven bij opgeven.  

Mail of app:

Souljoy@live.nl

06-46290696.

Warme groet

Eva Sacchetto


Annulering kosteloos is mogelijk tot 15 okt. 

-->Annuleren na deze datum geeft je recht op een plek in het volgende weekend in 2023.
--> Bij afzeggen ivm ziekte krijg je een plek in het volgende weekend.