-Yogareis INDIA 2024  

1 - 17 NOV 

Culurele Yogareis INDIA
 Pushkar, Rishikesh, Dharamsala

Een prachtige reis met dagelijks yogalessen en het bezoeken van diverse prachtige plekken. Een reis waarin je India leert kennen, de drukte en de stilte, de mensen en rituelen.
Samen met gidsen en vrienden uit India maken we een prachtig programma voor je, een reis om nooit te vergeten en waarschijnlijk zul je, net als velen India voor altijd in je hart sluiten💕
Het wordt mijn zesde reis naar India samen met cursisten. Dit prachtige land heeft mijn hart gestolen.


   Over de Yoga
   Mijn yogalessen zullen dagelijks een moment van 'inchecken bij jezelf ' zijn. Jezelf stil zetten, je verhaal , de ruis loslatend en contact maken met wie jij bent. 
   De yoga die ik aanbied is toegankelijk voor iedereen. De lessen in India zullen steeds een thema kennen, passend bij ons avontuur hier. Ik maak gebruik van diverse yogastijlen:  hatha, yin, do-in, nidra, hormoonyoga en TRE. Verstilling en dus meditatie neemt een grote plek in tijdens mijn lessen. 
   **De belangrijkste yogaleraar tijdens deze reis zal India zijn. 
   Wat wordt er in jou geraakt tijdens deze reis? Net als in het dagelijkse leven in NL spiegelt het leven jou dingen. Kun je de verantwoordelikheid nemen voor wat er in jou geraakt wordt? Hier zal ook tijdens de lessen bij stil gestaan worden. Het dagelijkse leven als jouw yogaleraar. En ieder gaat hierin zn eigen groeiproces, in eigen tempo. 
   **De plek waar de yoga gegeven wordt is een stilte ruimte. Zowel bij betreden tot verlaten ben je hier in stilte. napraten gebeurt buiten deze ruimte.  
   Stil staan bij jezelf terwijl je op weg bent 
   Yogalessen worden in de regel gegeven in de ochtend voor het ontbijt en s avonds na het eten. Maar we gaan hier flexibel mee om, afhankelijk van het programma van die dag kunnen we later starten of in de middag ipv avond als we bv op een geschikte plek zijn die daarvoor uitnodigt.  
   De reis
   Vertrek uit Amsterdam naar Delhi. 
   Dit najaar starten we in Pushkar. We nemen de trein vanuit Delhi naar Pushkar. Van 9-16 nov is hier de Camelfair en verandert het dromerige Pushkar in een kermis waar miljoenen!! indiers op af komen.  Vandaag dat we onze trip hier starten en we nog van de rust en schoonheid van Pushkar kunnen genieten. 
    
   Pushkar
   Dit bijzondere stadje, gelegen tegen de woestijn aan heeft een bijzondere sfeer. Kleine straatjes met winkeltjes gelegen rondom het heilige meer. Ook hier zullen we met een gids een mooie tour maken, te voet, door Pushkar, langs vele tempels en we zullen vele mooie verhalen horen over de goden, Pushkar, het verhaal over het ontstaan van het meer en de enigste Bramah tempel van India die hier aan het meer ligt. Ook is een ceremonie aan het meer bijzonder om mee te maken.
   Een bezoek aan Aloo baba, een man die alleen van aardappelen leeft, tempelbezoek, een wandeling naar een tempeltje op de berg bij Pushkar. alles kan maar niets moet. Jij voelt waar je behoefte aan hebt... ook alle tijd voor jezelf. Pushkar is warmer 25-28 graden.
   Na 4 nachten nemen we de nachtbus naar Rishikesh. 
   Rishikesh
   Dit prachtige stadje aan de Ganges liggend tegen de Himalaya aan is zeer bijzonder. Er komen vele yogi's naartoe. . We bezoeken de Beatle ashram, Haridwar, Riahikesh town . Ook zullen we de vuurceremonies aan de Ganges bijwonen en genieten we van yogalessen aan de Ganges, leuke koffiebarretjes en winkelstraatjes. Een bad in de Ganges is mogelijk (mét kleding!) en een bezoek aan een ashram op een prachtige plek in de bergen. Onze gids hier zal op enkele dagen Ganga Ma zijn. zij leeft al jaren enkele maanden per jaar in Rishikesh en kan ons veel moois vertellen over haar ervaringen, over de cultuur, het geloof en de omgeving. 
   Rishikesh kan, zeker in ochtend en avond fris zijn door wind uit de bergen dus zorg ook voor warme kleding. temperatuur rond 20 graden.
   Na 4 nachten nemen we de bus of trein naar Dharamsala. 
   Dahramkot 
   een klein dorpje dichtbij Dharamsala. Hier is de verblijfplaats van de heilige 14de Dalai Lama, de spirituele leider van het Tibetaanse boeddhisme. We zullen een tour met een gids doen en Uiteraard bezoeken we het verblijf van de Dalai Lama, we maken een prachtige tocht in de Himalaya en nemen onze rust in de leuke dorpjes met leuke koffiehuizen, restaurants .
    Na vier nachten vliegen we op zaterdag terug naar Delhi waar we zondagmorgen onze terugvlucht naar Nederland nemen. 
    
   Exact Programma volgt. 
    Je verblijft in een comfortabel hotel in eigen of gedeelde kamer. ( zie foto’ hierboven van de kamers van febr ‘23) Kamers zijn ruim, badkamers eenvoudig douche met wc en grote emmer om warm water in op te vangen ( als dat er is) 
   - je verblijf reken je zelf af. 
   Het is India dus er is niet altijd warm water en de elektriciteit valt wel eens uit... Het verkeer is druk en er zijn veel mensen én heel veel vriendelijkheid en schoonheid én spiritualiteit is in het alledaagse voelbaar. Het leven, het goddelijke wordt dagelijks gevierd en geëerd middels kleine en grotere rituelen en gewoontes zoals de vuurceremonies, aarti, savonds aan de Ganges die we zeker gaan meemaken en de Indiase groet, de namaste. 
    
   - Het programma ontvangen de deelnemers enkele welen voor vertrek. tijdens de reis kunnen er altijd dingen verschuiven afhankelijk van de energie in de groep of om andere redenen. dit betekent dat een dag  op stap opgeschoven kan worden als we nog moe zijn van de vorige dag. ook kunnen yogalestijden aangepast worden afhankelijk van programma van de dag en energie van de groep. 
   - We eten buiten de deur alle maaltijden. in alle plaatsen is met toerisme gewend, er is geen vlees en je kunt goed eten zonder risicos. van havermout en pannekoeken en de ochtend, heerlijke tali’s en groene smoothies.
   - De hotels kunnen per jaar verschillen maar de fotos hierboven laten de kamers zien van febr ‘23 zien. zo zullen de kamers ongeveer zijn.
    

   Een yogareis naar het prachtige, bijzondere Dharamsala, Rishikesh , Pushkar Prachtige uiteenlopende plaatsen vol schoonheid, spiritualiteit, drukte, hectiek, natuur en stilte.
   -> India is confronterend & betoverend! We bezoeken stadjes die erg toegankelijk zijn voor de westerse toerist wat betreft voeding kun je hier rustig op diverse plekken goed eten zonder last van je darmen te krijgen. De kamers zijn schoon. Nabijgelegen stadjes als bv Haridwar en Rishikesh town laten je wat meer kennis maken met het echte India vol herrie, stof, autoverkeer, kleur en heel veel mensen. 
    De reis laat je kennis maken met de Indiase spiritualiteit, de Indiase hectiek, armoede en creativiteit. Iedere ochtend een yogales op het dak, in de yogazaal of aan de Ganges. Vanuit Je hotel makkelijk lopen naar leuke tentjes, winkeltjes, klassieke Indiase concerten bijwonen, kirtan bijwonen....Stilstaan bij jezelf... Zijn... op diverse locaties middag/avond meditatie, kirtan of satsang bijwonen mogelijk. 
   De yoga tijdens deze reis bestaat uit dagelijks les plus avondmeditatie. Vooral zal yoga in het dagelijkse leven, dus de India beleving de leidraad zijn van je innerlijke reis. ' reizend, thuis komen bij jezelf' Je zult jezelf tegen komen in India. Kun je in de verbinding blijven? Of schiet je in weerstand? De ontmoeting met je vreugde, je angsten, je irritaties zal zelfonderzoek van je vragen. Naar binnen keren. Ervaring met innerlijk werk wordt daarom aangeraden. Ieder is hier in z'n eigen proces en respect en stilte voor ieders proces staat voorop. Sharing is mogelijk maar geen must.
   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   👉🏼Yogaprogramma €1000 pp
   INCL:
   -yogaprogramma dagelijks, yogalessen in de ochtend en einde dag of avond. (flexibel!!) 
  , in elke stad een rondleiding met programma met gids. 
  -het vervoer per bus en trein en nachtbus en ritje busje/taxi tijdens stadstour, Eigen tripjes betaal je zelf. 

  Excl:
  -overnachting. Die reken je zelf af op locatie. Reken op €20-€30 per nacht
  Voorstel voor hotels te boeken ontvang je.  
  -Ontbijt, lunch en diner, entree musea/tempel/indiase yogales,,, is voor eigen rekening. ( ook als we met een gids op pad zijn) reken op €10 per dag
  -vliegtickets 
  - vliegtickets binnenlandse vlucht
  -reisverzekering verplicht!!
  - visum
  - vaccinaties 

    
   Er is altijd een Ontmoetingsmoment voor vertrek
   Interesse? Laat me weten! 
   -->Bij onbekende cursisten graag online videocall inplannen. Dit om samenstelling en rust in groep voor deze weken veilig te stellen.
    Info over visum aanvraag, inentingen staan in onderstaand aanmeldformulier (knop) Als je mee wilt verzoek ik je dit bestandje te downloaden en ingevuld te retourneren via souljoy@live.nl
   ------JA IK GA MEE! -------
   Heb je interesse in de yogareis van nov 2024? 
   Print het aanmeldformulier hieronder uit en vul in en app of mail het & doe je aanbetaling van €500 via de knop daaronder. Zodra het formulier én aanbetaling binnen zijn ben je verzekerd van je plekje en reserveren we je kamers en ontvang je de vluchtgegevens. De restfactuur volgt in september.


-----AANBETALING VIA ONDERSTAANDE KNOP-----