YOGAREIZEN

YOGAREIS INDIA 19 febr-5 maart '23

Yogareis INDIA Rishikesh & Pushkar

Een yogareis met verblijf in de heilige steden Rishikesh en Pushkar. 

Een prachtige reis met dagelijks yogalessen en het bezoeken van diverse prachtige plekken. Een reis waarin je India leert kennen, de drukte en de stilte, de mensen en rituelen.
Samen met gidsen en vrienden uit India maken we een prachtig programma voor je, een reis om nooit te vergeten en waarschijnlijk zul je, net als velen India voor altijd in je hart sluiten💕
Het wordt mijn vierde reis naar India samen met cursisten. Dit prachtige land heeft mijn hart gestolen en ik ben heel blij om na drie jaar weer voor het eerst sinds Corona met een groep te gaan.

   Over de Yoga
   Mijn yogalessen zullen dagelijks een moment van 'inchecken bij jezelf ' zijn. Jezelf stil zetten, je verhaal , de ruis loslatend en contact maken met wie jij bent. De yoga die ik aanbied is toegankelijk voor iedereen. De lessen in India zullen steeds een thema kennen, passend bij ons avontuur hier. Ik maak gebruik van diverse yogastijlen:  hatha, yin, do-in, nidra, hormoonyoga en TRE. Verstilling en dus meditatie neemt een grote plek in tijdens mijn lessen.
   De reis
   Tijdens deze twee weekse reis zullen we eerst een week verblijven in Rishikesh. Dit prachtige stadje aan de Ganges liggend tegen de Himalaya aan is zeer bijzonder. Er komen vele yogi's naartoe. Mijn Nederlandse vriendin Ganga verblijft een deel van het jaar in Rishikesh en zal onze gids zijn als we daar verblijven. Ganga zal ons meenemen naar de mooiste en bijzondere tempels, een wandeltocht de Himalaya naar haar vrienden ... En we hopen dat we de kirtan avonden met Ganga kunnen bijwonen en we samen met haar mantra's zingen. Rishikesh kan, zeker in ochtend en avond fris zijn door wind uit de bergen dus zorg ook voor warme kleding. temperatuur rond 20 graden.
   Na ongeveer een week nemen we de nachtbus naar Pushkar. Dit bijzondere stadje, gelegen tegen de woestijn aan heeft een bijzondere sfeer. Kleine straatjes met winkeltjes gelegen rondom het heilige meer. Een bezoek aan Aloo baba, en man die alleen van aardappelen leeft, tempelbezoek, een wandeling naar een tempeltje op de berg bij Pushkar, een tocht naar de andere bergtop per kabelbaan of te voet... alles kan maar niets moet. Jij voelt waar je behoefte aan hebt... ook alle tijd voor jezelf. Pushkar is warmer 25-28 graden.
   Je verblijft in een comfortabel hotel in eigen of gedeelde kamer. Het is India dus er is niet altijd warm water en de elektriciteit valt wel eens uit... Het verkeer is druk en er zijn veel mensen én heel veel vriendelijkheid en schoonheid én spiritualiteit is in het alledaagse voelbaar. Het leven, het goddelijke wordt dagelijks gevierd en geëerd middels kleine en grotere rituelen en gewoontes zoals de vuurceremonies, aarti, savonds aan de Ganges die we zeker gaan meemaken en de Indiase groet, de namaste. 🙏🏼
   Vertrek op zondag 19 febr 14:40 Schiphol -Delhi 6:00
   Retour: zondag 5 maart 2:15 Delhi -13:10 Amsterdam
   Korte overstap Koeweit Tickets nu €630 retour incl bagage

   Een yogareis naar het prachtige, bijzondere Rishikesh & Pushkar!! Twee heilige steden vol schoonheid, spiritualiteit, drukte, hectiek, natuur en stilte.
   -> India is confronterend & betoverend! We bezoeken twee stadjes die erg toegankelijk zijn voor de westerse toerist wat betreft voeding kun je hier rustig op diverse plekken goed eten zonder last van je darmen te krijgen. De kamers zijn schoon. Nabijgelegen stadjes als Haridwar en Rishikesh town laten je wat meer kennis maken met het echte India vol herrie, stof, autoverkeer, kleur en heel veel mensen. 
    De reis laat je kennis maken met de Indiase spiritualiteit, de Indiase hectiek, armoede en creativiteit. Iedere ochtend een yogales op het dak, in de yogazaal of aan de Ganges. Vanuit Je hotel makkelijk lopen naar leuke tentjes, winkeltjes, klassieke Indiase concerten bijwonen, kirtan bijwonen....Stilstaan bij jezelf... Zijn... op diverse locaties middag/avond meditatie, kirtan of satsang bijwonen mogelijk. 
   De yoga tijdens deze reis bestaat uit dagelijks les plus avondmeditatie. Vooral zal yoga in het dagelijkse leven, dus de India beleving de leidraad zijn van je innerlijke reis. ' reizend, thuis komen bij jezelf' Je zult jezelf tegen komen in India. Kun je in de verbinding blijven? Of schiet je in weerstand? De ontmoeting met je vreugde, je angsten, je irritaties zal zelfonderzoek van je vragen. Naar binnen keren. Ervaring met innerlijk werk wordt daarom aangeraden. Ieder is hier in z'n eigen proces en respect en stilte voor ieders proces staat voorop. Sharing is mogelijk maar geen must. 
   Dwalen over de markt en door de straatjes van Rishikesh town, dwalen door de ' Beatle Ashram', niksen aan de Ganges, de Aarti-vuurceremonie meemaken. Voor wie wil satsang en kirtan bijwonen, estatic dance... het is er allemaal. Verwonder je en geniet van het grote aantal yogabeoefenaars, volgelingen van diverse guru's , heeeeeeeerlijke eten...etc
   Verblijven in Rishikesh is ontzettend relaxed wennen aan India en een mooie basis vanwaaruit we trips kunnen maken naar: Haridwar en verschillende tempels, de bergen schitterende plek temidden van rijstvelden en we eindigen onze reis met 5 overnachtingen in Pushkar een prachtig woestijn stadje, net als Rishikesh een heilige stad dus geen vlees en alcohol. Ook in Pushkar hangt een relaxte sfeer en kun je genieten van kamelenrit, tempelbezoek. We verblijven hier 5 nachten in een fijn hotel, dichtbij het centrum.Pushkar is rustiger, heeft waanzinnig leuke winkeltjes...Je Yogi mind, onthechten van materiële zaken , wordt hier zwaar op de proef gesteld 
   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Eigen kamer met badkamer: €1295 incl / gedeelde kamer €1200 pp incl:
   -yogales dagelijks, -vervoer auto chauffeur Delhi-Rishikesh/- nachtbus Rishikesh-Pushkar/- trein Pushkar-Delhi - een gids in Rishikesh die ons meeneemt naar: -Haridwar-diverse Tempels-bezoek Himalaya en vele tips voor ons heeft  
   * Ontmoetinsmoment voor vertrek in januari. Plaats en datum volgt.
   Excl vliegticket, visum, reisverzekering, excursies: donaties bv bij tempels , entree musea etc , maaltijden ( reken op 10 euro per dag pp) ritjes met bus en / of tuck tuck voor eigen rekening. 
   Interesse? Laat me weten! 
   -->Bij onbekende cursisten graag online videocall inplannen. Dit om samenstelling en rust in groep voor deze weken veilig te stellen.
    Info over visum aanvraag, inentingen staan in onderstaand aanmeldformulier (knop) Als je mee wilt verzoek ik je dit bestandje te downloaden en ingevuld te retourneren via souljoy@live.nl
    Vliegticket die ik nu op t oog heb is €630! Incl bagage en overstap Koeweit. Wacht met boeken !! 
   Vliegtickets regelen, vaccinaties regelen en visa wil ik in dec en januari gaan regelen
   ------JA IK GA MEE! -------
   -----AANBETALING VIA ONDERSTAANDE KNOP-----