YOGAREIZEN


-Yogareis INDIA 2024  
9 febr-23/25 febr  =
 VOL

- 27 okt-12 nov 


Yogareis INDIA oktober:
Dharamsala, Rishikesh & Pushkar

Een prachtige reis met dagelijks yogalessen en het bezoeken van diverse prachtige plekken. Een reis waarin je India leert kennen, de drukte en de stilte, de mensen en rituelen.
Samen met gidsen en vrienden uit India maken we een prachtig programma voor je, een reis om nooit te vergeten en waarschijnlijk zul je, net als velen India voor altijd in je hart sluiten💕
Het wordt mijn vijfde reis naar India samen met cursisten. Dit prachtige land heeft mijn hart gestolen.

   Over de Yoga
   Mijn yogalessen zullen dagelijks een moment van 'inchecken bij jezelf ' zijn. Jezelf stil zetten, je verhaal , de ruis loslatend en contact maken met wie jij bent. 
   De yoga die ik aanbied is toegankelijk voor iedereen. De lessen in India zullen steeds een thema kennen, passend bij ons avontuur hier. Ik maak gebruik van diverse yogastijlen:  hatha, yin, do-in, nidra, hormoonyoga en TRE. Verstilling en dus meditatie neemt een grote plek in tijdens mijn lessen. 
   In febr geef ik de yogalessen tijdens deze reis samen met yogadocente Kelly Merrington en Marian Ypma. 
   Marian was ook in febr mee als yogadocente en zo enthousiast dat ze weer graag mee wil.
   Binnenkort meer info over Kelly en Marian.  
   **De belangrijkste yogaleraar tijdens deze reis zal India zijn. 
   Wat wordt er in jou geraakt tijdens deze reis? Net als in het dagelijkse leven in NL spiegelt het leven jou dingen. Kun je de verantwoordelikheid nemen voor wat er in jou geraakt wordt? Hier zal ook tijdens de lessen bij stil gestaan worden. Het dagelijkse leven als jouw yogaleraar. En ieder gaat hierin zn eigen groeiproces, in eigen tempo. 
   **De plek waar de yoga gegeven wordt is een stilte ruimte. Zowel bij betreden tot verlaten ben je hier in stilte. napraten gebeurt buiten deze ruimte.  
   Stil staan bij jezelf terwijl je op weg bent 
   Yogalessen worden in de regel gegeven in de ochtend voor het ontbijt en s avonds na het eten. Maar we gaan hier flexibel mee om, afhankelijk van het programma van die dag kunnen we later starten of in de middag ipv avond als we bv op een geschikte plek zijn die daarvoor uitnodigt.  
   De reis
   Tijdens deze reis zullen we eerst per binnenlandse vlicht  naar Dahramkot gaan, een klein dorpje dichtbij Dharamsala. Hier is de verblijfplaats van de heilige 14de Dalai Lama, de spirituele leider van het Tibetaanse boeddhisme. We zullen een tour met een gids doen en  Uiteraard bezoeken we het verblijf van de Dalai Lama, we maken een prachtige tocht in de Himalaya en nemen onze rust in de leuke dorpjes met leuke koffiehuizen, restaurants en winkeltjes. Na 5 dagen nemen we de nachtbus naar Rishikesh. Dit prachtige stadje aan de Ganges liggend tegen de Himalaya aan is zeer bijzonder. Er komen vele yogi's naartoe. . We bezoeken de Beatle ashram, de mooie plaatsjes Haridwar & Riahikesh town. Ook zullen we de vuurceremonies aan de Ganges bijwonen en genieten we van yogalessen aan de Ganges, leuke koffiebarretjes en winkelstraatjes. Onze gids hier zal op enkele dagen Ganga Ma zijn. zij leeft al jaren enkele maanden per jaar in Rishikesh en kan ons veel moois vertellen over haar ervaringen, over de cultuur, het geloof en de omgeving. 
   Rishikesh kan, zeker in ochtend en avond fris zijn door wind uit de bergen dus zorg ook voor warme kleding. temperatuur rond 20 graden.
   Na 4 nachten nemen we de nachtbus naar Pushkar. Dit bijzondere stadje, gelegen tegen de woestijn aan heeft een bijzondere sfeer. Kleine straatjes met winkeltjes gelegen rondom het heilige meer. Ook hier zullen we met een gids een mooie tour maken, te voet, door Pushkar, langs vele tempels en we zullen vele mooie verhalen horen over de goden, Pushkar, het verhaal over het ontstaan van het meer en de enigste Bramah tempel van India die hier aan het meer ligt. Ook is een ceremonie aan het meer bijzonder om mee te maken. 
   Een bezoek aan Aloo baba, en man die alleen van aardappelen leeft, tempelbezoek, een wandeling naar een tempeltje op de berg bij Pushkar. alles kan maar niets moet. Jij voelt waar je behoefte aan hebt... ook alle tijd voor jezelf. Pushkar is warmer 25-28 graden. Na 4 nachten nemen we op zaterdag de trein naar Delhi waar we op zondagmorgen terigvliegen naar Nederland. 
   Je verblijft in een comfortabel hotel in eigen of gedeelde kamer. ( zie foto’ hierboven van de kamers van febr ‘23) Kamers zijn ruim, badkamers eenvoudig douche met wc en grote emmer om warm water in op te vangen ( als dat er is) 
   Het is India dus er is niet altijd warm water en de elektriciteit valt wel eens uit... Het verkeer is druk en er zijn veel mensen én heel veel vriendelijkheid en schoonheid én spiritualiteit is in het alledaagse voelbaar. Het leven, het goddelijke wordt dagelijks gevierd en geëerd middels kleine en grotere rituelen en gewoontes zoals de vuurceremonies, aarti, savonds aan de Ganges die we zeker gaan meemaken en de Indiase groet, de namaste. 🙏🏼
   Vertrek met overstap en een binnenlandse vlucht naar Dharamsala. 
   Retour: Delhi -Amsterdam met overstap 
    
   - Het programma ontvangen de deelnemers enkele welen voor vertrek. tijdens de reis kunnen er altijd dingen verschuiven afhankelijk van de energie in de groep of om andere redenen. dit betekent dat een dag  op stap opgeschoven kan worden als we nog moe zijn van de vorige dag. ook kunnen yogalestijden aangepast worden afhankelijk van programma van de dag en energie van de groep. 
   - We eten buiten de deur alle maaltijden. in alle plaatsen is met toerisme gewend, er is geen vlees en je kunt goed eten zonder risicos. van havermout en pannekoeken en de ochtend, heerlijke tali’s en groene smoothies.
   - De hotels kunnen per jaar verschillen maar de fotos hierboven laten de kamers zien van febr ‘23 zien. zo zullen de kamers ongeveer zijn.
    

   Een yogareis naar het prachtige, bijzondere Dharamsala, Rishikesh , Pushkar Prachtige uiteenlopende plaatsen vol schoonheid, spiritualiteit, drukte, hectiek, natuur en stilte.
   -> India is confronterend & betoverend! We bezoeken stadjes die erg toegankelijk zijn voor de westerse toerist wat betreft voeding kun je hier rustig op diverse plekken goed eten zonder last van je darmen te krijgen. De kamers zijn schoon. Nabijgelegen stadjes als bv Haridwar en Rishikesh town laten je wat meer kennis maken met het echte India vol herrie, stof, autoverkeer, kleur en heel veel mensen. 
    De reis laat je kennis maken met de Indiase spiritualiteit, de Indiase hectiek, armoede en creativiteit. Iedere ochtend een yogales op het dak, in de yogazaal of aan de Ganges. Vanuit Je hotel makkelijk lopen naar leuke tentjes, winkeltjes, klassieke Indiase concerten bijwonen, kirtan bijwonen....Stilstaan bij jezelf... Zijn... op diverse locaties middag/avond meditatie, kirtan of satsang bijwonen mogelijk. 
   De yoga tijdens deze reis bestaat uit dagelijks les plus avondmeditatie. Vooral zal yoga in het dagelijkse leven, dus de India beleving de leidraad zijn van je innerlijke reis. ' reizend, thuis komen bij jezelf' Je zult jezelf tegen komen in India. Kun je in de verbinding blijven? Of schiet je in weerstand? De ontmoeting met je vreugde, je angsten, je irritaties zal zelfonderzoek van je vragen. Naar binnen keren. Ervaring met innerlijk werk wordt daarom aangeraden. Ieder is hier in z'n eigen proces en respect en stilte voor ieders proces staat voorop. Sharing is mogelijk maar geen must. 
   Dwalen over de markt en door de straatjes van Rishikesh town, dwalen door de ' Beatle Ashram', niksen aan de Ganges, de Aarti-vuurceremonie meemaken. Voor wie wil satsang en kirtan bijwonen, estatic dance... het is er allemaal. Verwonder je en geniet van het grote aantal yogabeoefenaars, volgelingen van diverse guru's , heeeeeeeerlijke eten...etc
   Verblijven in de plaatsen waar we naartoe gaan is ontzettend relaxed wennen aan India en een mooie basis vanwaaruit we trips kunnen maken naar: Haridwar en verschillende tempels, de bergen schitterende plek temidden van rijstvelden en we eindigen onze reis met enkele overnachtingen in Pushkar een prachtig woestijn stadje, net als Rishikesh een heilige stad dus geen vlees en alcohol. Ook in Pushkar hangt een relaxte sfeer en kun je genieten van kamelenrit, tempelbezoek. We verblijven hier enkele nachten in een fijn hotel, dichtbij het centrum.Pushkar is rustiger, heeft waanzinnig leuke winkeltjes...Je Yogi mind, onthechten van materiële zaken , wordt hier zwaar op de proef gesteld 
   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Eigen kamer met badkamer: €1325 incl / gedeelde kamer €1195 pp (alleen te boeken met iemand) :
   INCL:
   -yogaprogramma dagelijks, In febr ism yogadocente Kelly Merrington en Marian Ypma. Met zn drieën zullen we de yogalessen geven in de ochtend en einde dag of avond. (flexibel!!) 
   De overnachtingen
   -het vervoer per bus en trein -nachtbus Dharamsala-Rishikesh / nachtbus Rishikesh-Pushkar/- trein Pushkar-Delhi en alle ritjes per tuktuk of busje/taxi. Eigen tripjes betaal je zelf. 
   -tocht met gids in elke stad.  
    
   Er is altijd een Ontmoetinsmoment voor vertrek 
   Excl vliegtickets ( retour Delhi en enkeltje Dharamsala)  visum, reisverzekering, excursies( je kiest of je die dag mee gaat of niet en betaalt je eigen entree of donatie in tempel…) : entree musea etc , maaltijden ( reken op 10 euro per dag pp) 
   Interesse? Laat me weten! 
   -->Bij onbekende cursisten graag online videocall inplannen. Dit om samenstelling en rust in groep voor deze weken veilig te stellen.
    Info over visum aanvraag, inentingen staan in onderstaand aanmeldformulier (knop) Als je mee wilt verzoek ik je dit bestandje te downloaden en ingevuld te retourneren via souljoy@live.nl
   ------JA IK GA MEE! -------
   Heb je interesse in de yogareis van febr 2024? Geef dat aan op het aanmeldformulier hieronder & doe je aanbetaling van €500 via de knop daaronder. Zodra het formulier én aanbetaling binnen zijn ben je verzekerd van je plekje en reserveren we je kamers en ontvang je de vluchtgegevens. 


-----AANBETALING VIA ONDERSTAANDE KNOP-----