Geluk is er, ben jij er ook?

23-05-2019

Geluk is er, ben jij er ook?

Een blog serie van Eva Sacchetto, op zoek naar de wortels van haar passie als yogadocente ' geluk dichterbij brengen'.

Na mijn studie psychologie en yoga opleiding kun je wel stellen dat mijn interesse, mijn passie ligt op het vlak van het welbevinden van de mens. Een jeugd waarin ik me tot doel had gesteld mn ouders gelukkig te maken, wat niet echt lukte, bleek niet voldoende om mij op andere gedachtes te brengen...
Hoe word je gelukkig? Waarom is gelukkig zijn moeilijk voor veel mensen? Wat is geluk? Is geluk voor iedereen hetzelfde? Is dat hele zoeken naar geluk niet de wortel van ons ongeluk?
Een ander kan jou niet gelukkig maken, je bent niet verantwoordelijk voor andermans geluk en moeten we allemaal perse gelukkig zijn?

Mijn geluk is niet altijd hetzelfde als het geluk van een ander. Vriendschappen en relaties hebben mij doen inzien dat er verschillende verwachtingen zijn over gelukkig zijn, geluk zoeken, geluk maken...

Mijn zoektocht naar geluk, bewust en onbewust duurt al mijn hele leven voort. Is dat bij iedereen zo vraag ik mij af.

En de invulling van 'geluk' verandert ook door de tijd in mijn leven. Waar je vroeger dacht dat een fijne baan, een lieve partner je het geluk zou brengen, is er nu meer het besef dat dagelijkse momenten stil staan bij jouw geluksmomenten van die dag ook wel eens ' geluk' zou kunnen zijn. En natuurlijk sluit het een het ander niet uit.

Waar ik wel van overtuigd ben geraakt is dat uitputting, zowel lichamelijk als emotioneel je niet gelukkig maakt. Alsof het geluksgevoel totaal uit je is weggestroomd. Mensen die ziek zijn geweest, lang onder stress hebben geleden of personen met burn-out verschijnselen zullen dit herkennen.
Je lichaam en geest spelen beiden een grote rol in de mate van je gelukkig voelen.

Hoe voel jij je momenteel? Ben jij gelukkig?

Is je antwoord gebaseerd op een verhaal dat je jezelf vertelt of is het een gevoel?

Het verhaal dat je over jezelf vertelt kan je gevoel bepalen.

En t gevoel dat je hebt kan ook je verhaal bepalen.

Dagelijks ga ik op zoek naar de wortels van geluk. Doe jij mee?
Warme groet
Eva